Om oss

Välkommen till den lilla skolan
– med de stora möjligheterna!

Kunskapskällan – gymnasieskolan i Herrljunga – är en liten skola med cirka 250 elever, men vi har fantastiska möjligheter och förutsättningar. Det intygar inte minst alla nöjda elever som gått ut från skolan. Något av det allra bästa för eleverna är de små klasserna.

Kunskapskällan byggdes 1999 och är en vacker och ljus skola. På Kunskapskällan är lärartätheten och kompetensen mycket hög.

På Kunskapskällan blir alla sedda och man kan känna trygghet. Vi lägger stor vikt vid en god gemenskap och delaktighet vid utvecklingen av skolan. Hela skolan jobbar mycket med elevinflytande och samarbetet mellan lärare och elever.

Det tar tre minuter att gå till Kunskapskällan från järnvägsstationen i Herrljunga. Om man åker tåg tar det åtta minuter att åka från Vårgårda till Herrljunga och elva minuter från Floby till Herrljunga.

Kunskapskällan är certifierad med miljöutmärkelsen Grön Flagg och har även fått utmärkelse för arbetet med elevinflytande. Enligt en undersökning som gjordes 2007 är Kunskapskällan den sjätte bästa skolan i landet på att hjälpa eleverna att få ett slutbetyg.