Bygg & anläggning

Byggbranschen behöver dig!

Om du väljer byggprogrammet så skapar du för dig själv en bra väg in i ett  yrkesliv som ger chansen  till ett omväxlande och spännande yrke. Byggbranschen står nu inför stora utmaningar och möjligheter. Det finns redan nu ett stort behov arbetskraft inom olika yrkesgrupper som finns  byggbranschen. Du kommer redan under utbildningen i kontakt med dina eventuella arbetsgivare, detta sker genom mycket praktik på arbetsplatser.

Som byggare får du en bra lön, goda möjligheter att utvecklas på företagen och du kan starta eget företag.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Kunniga engagerade  tjejer och killar inom byggsektorn finns det alltid stort intresse för. Såväl nybyggnation och reperation av befintliga byggnader kommer det alltid finnas ett behov av.

Det finns många fördelar och möjligheter med att utbilda sig till byggare. Det är ett skapande yrke och du ser varje dag påtagliga bevis på att du utfört något. Ditt arbete kommer att finnas kvar och synas i många år. Du får röra dig på jobbet och jobba både inomhus och utomhus.

Utbildningen är utformad på följande sätt: ÅK-1 Byggteori och byggpraktik på skolan samt fyra veckors praktik. ÅK-2 och 3 Byggteori på skolan och praktik på byggföretag.

Under alla tre åren läser du de gymnasiegemensamma ämnena.

Du har två spår att välja mellan på byggprogrammet: antingen yrkesspåret, som innebär fördjupning inom byggyrket genom ytterligare byggkurser, eller högskolespåret som består av svenska och engelska.

Det finns också möjlighet att utbilda dig till yrken som  tex plåtslagare eller plattsättare, om du inte vill bli snickare. Prata med oss för att få veta mer!

 

 


Programansvarig

Lars-Ove Larsson
0513-173 18

mailto:lars-ove.larsson@admin.herrljunga.se