Restaurang & livsmedel

Är du intresserad av matlagning och ett serviceinriktat yrke? Då ska du titta närmare på vad Restaurang- och livsmedelsprogrammet har att erbjuda.
Utbildningen ger dig möjligheter att arbeta inom en pulserande och kreativ bransch som har hela världen som arbetsfält. Du bekantar dig med matlagning som har influenser från världens alla hörn och får i framtiden möjlighet att möta och arbeta med människor från när och fjärran. Under de tre åren på programmet får du lära dig matlagning från grunden men också många finesser och specialiteter. Utbildningen varvar teoretiska och praktiska kurser till en helhet. Miljö och hälsa är ett viktigt inslag i utbildningen. Du får även lära dig att kombinera mat och dryck samt komponera menyer och servera mat och dryck vid såväl enkla måltider som festarrangemang.

Utbildningen innehåller ett antal veckor arbetsplatsförlagt lärande (APL) – då du får din utbildning i olika restauranger.

På Kunskapskällan har vi inriktningen kök och servering, vilket innebär att du efter din utbildning kan välja om du vill jobba i köket eller bland gästerna i matsalen. Vi erbjuder som individuellt val ett paket med kurser där du får lära dig Drycker och ansvarsfull alkoholservering & Barteknik.

Att tänka på
Du måste gilla att arbeta i team. Gästen står alltid i centrum och skall ha den bästa service – då krävs ett gott samarbete och god kommunikation mellan kök och servering.

Högskolebehörighet
Väljer du restaurang och livsmedelsprogrammet får du efter din utbildning en yrkesexamen.
Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet så erbjuder vi de behörighetsgivande kurserna som individuellt val.

 
MJC_2981+kopia

 


Programansvarig

Mensur Galica
0513-173 09

mensur.galica@herrljunga.se