Samhällsvetenskap Samhällsvetenskap och Beteendevetenskap

 På Samhällsvetenskapsprogrammet lär du dig att förstå din omvärld på ett bättre sätt! Utbildningen ger dig insikt i hur olika faktorer påverkar möjligheterna att bygga ett hållbart samhälle – geografiskt, politiskt och ekonomiskt.

Viktiga delar i utbildningen är att förstå förutsättningarna för kommunikation i samhället och att själv lära sig att kommunicera på ett relevant och övertygande sätt. Därför är retorik en viktig kurs.

Om du fortsätter med det språk du börjat läsa på högstadiet, har du möjlighet till full utdelning av meritpoäng, vilket ger dig fördelar när du söker till högskola och universitet!

På inriktningen Samhällsvetenskap fördjupar du dig i programmets centrala ämnen historia, geografi, religion och samhällskunskap.

På inriktningen Beteendevetenskap får du lära dig mer om ledarskap och organisation, psykologi, kommunikation och sociologi. Båda inriktningarna innefattar resor där du får koppla ihop studier och upplevelser, inom Sverige och utomlands!

SA är ett högskoleförberedande program som ger dig många möjligheter till vidare studier inom ett brett samhällsvetenskapligt område. sp1


Programansvarig

Malin Bergdahl
0513-173 07

malin.bergdahl@herrljunga.se